2024. gada 9. aprīlī Sējas Kultūras namā, Lojā, ar Saulkrastu novada pašvaldības atbalstu notika Murjāņu sporta ģimnāzijas labāko sportistu apbalvošana “Sporta laureāts 2023”. Par nozīmīgākajiem sasniegumiem tika sumināti 47 atlēti. Nominācijā “Sporta laureāts” – 9 laureāti un viena “Gada komanda”, nominācijā “Cerība sportā” – 22 laureāti un viena “Nākotnes komanda”.

Kristapa Birzuļa radītās balvas jaunajiem atlētiem pasniedza goda viesu statusā ielūgtie Murjāņu sporta ģimnāzijas absolventi: pirmais neatkarīgās Latvijas sportists, kas izcīnījis medaļu Ziemas Olimpiskajās spēlēs Mārtiņš Rubenis un olimpiskās bronzas īpašnieks Roberts Plūme, riteņbraucēju apbalvošanai bija uzaicināts olimpietis Gatis Smukulis, airētājus, kā arī smaiļošanas un kanoe airēšanas nodaļas laureātus sveica Latvijas Airēšanas federācijas ģenerālsekretāre Evita Jaunbauere, vieglatlētiem balvas pasniedza Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs, olimpietis un rekordists 800 metru skrējienā vīriešiem Dmitrijs Miļkevičs, volejbola nodaļu laureātus sveica ģimnāzijas direktors Sergejs Čevers, bet handbolistus apbalvoja MSĢ absolvents Latvijas Nacionālās izlases spēlētājs Ņikita Pančenko.

Izcilākajiem Murjāņu sporta ģimnāzijas atlētiem – vieglatlētam Aleksim Gailītim, volejbolistam Matīsam Šalkovskim un kamaniņu sportistēm Martai Robežniecei un Kitijai Bogdanovai Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktora pienākumu izpildītājs Juris Zīvarts pasniedza Izglītības un zinātnes ministrijas Pateicības rakstus un īpašas dāvanas – grāmatas “Latvijas sporta lepnums 100”.

Laureātus sveica Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja vietnieks Raimonds Bergmanis, Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis, jaunievēlētais Latvijas Airēšanas federācijas prezidents Jānis Reirs un sporta federāciju pārstāvji – Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretārs Kristaps Mauriņš, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss, Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs, kā arī Latvijas Handbola federācijas prezidents Aleksandrs Babra. Sporta laureātu apbalvošanu ar savu klātbūtni pagodināja Sporta muzeja direktore Agra Brūne un Murjāņu līgas pārstāvji – Viktors Šadinovs un Latvijas Olimpiešu sociālā fonda valdes loceklis Atis Strenga. Uz labāko atlētu apbalvošanu bija uzaicināti arī laureātu vecāki.

Muzikālās pauzes nodrošināja gan mūsu Kamaniņu sporta nodaļas muzikālā audzēkne flautiste Enia Elizabete Ūdre un bijusī audzēkne saksofoniste Annija Tauriņa, gan vieglatlētikas nodaļas pianiste Franciska Liniņa, gan viesi. Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas skolotājas Indras Dunderes audzēkne Helēna Ģertrūde Kļava spēlēja vijoli, bet par skanīgu koncertu ievadā un noslēgumā parūpējās Ansis Klintsons un Mārtiņš Rubiks. Apbalvošanu vadīja Vieglatlētikas nodaļas audzēkņi Janita Antipina un Raits Markus, bet režisore un scenārija autore direktora vietniece sporta jomā Vita Baltiņa-Kļava. Gaismas un skaņas režisors – Kaspars Tihonovs, greznās telpas nodrošināja Sējas Kultūras nama vadītājs Ansis Gornavs, bet organizatorisko atbalstu sniedza Linda Salmane. Viesu un audzēkņu transportēšanu nodrošināja Mārtiņš Lāma un Jānis Vēveris, “Sporta laureāts 2023” logo dizainu izstrādāja vizuālās mākslas skolotāja Inga Ģipsle, organizatoriskos darbos palīdzēja direktora vietnieces Gita Satovska un Frančeska Ģēvele, kā arī lietvede Ilze Meiere. Par svētku galdu rūpējās MSĢ šefpavāre Ilze Reinfelde ar komandu. Par apbalvošanas iemūžināšanu fotomirkļos rūpējās Pēteris Gertners.

Pasākuma organizēšanā Skolēnu padomes prezidentes Janitas Antipinas vadībā piedalījās MSĢ audzēkņi Sandis Vaškevičs, Niks Vaškevičs, Artis Putra, Reinis Burjāns, Gustavs Babris, Ralfs Rubenis, Adrians Maisaks, Elīna Pamžina, Adriana Krūzmane, Vitalijs Jegorovs, Dāvids Pauls, Kristofers Jonass, Niks Lagzda.

KAMANIŅU SPORTA NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2023” izcīnīja:

  • Marta ROBEŽNIECE un absolvente Kitija BOGDANOVA par 3. vietu pieaugušo Eiropas čempionātā un 1. vietu Eiropas Junioru čempionātā U23 divnieku ekipāžās Austrijā.
  • Selīna Elizabete ZVILNA par 5. vietu pieaugušo Pasaules čempionātā divvietīgajās ekipāžās Austrijā un 2. vietu Eiropas junioru čempionātā U23 Šveicē.
  • Zane KALUMA par 3. vietu Eiropas junioru čempionātā un 1. vietu komandu stafetē Šveicē.

Balvas “Cerība sportā 2023” tika pasniegtas Jānim GRUZDULIM-BOROVOJAM un Ēdenam Eduardam ČEPULIM par 2. vietu Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs divnieku ekipāžās un 2. vietu komandu stafetē Dienvidkorejā, par šo panākumu balvas “Cerība sportā” saņēma arī Margita SIRSNIŅA un Edvards Marts MARKITĀNS. Arī Amandai OGORODŅIKOVAI balva šajā nominācijā par 6. vietu Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs 31 vienvietīgās ekipāžas konkurencē Dienvidkorejā.

Paldies treneriem Aivaram Kalniņam, Mihailam Arhipovam, Pēterim Cīmanim, Kasparam Konrādam un mehāniķim Pēterim Kalniņam par ieguldīto darbu!

RITEŅBRAUKŠANAS NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2023” saņēma:

  • Ģirts HARKINS par 2. vietu sprinta punktu kopvērtējumā un 11. vietu kopvērtējumā 126 dalībnieku konkurencē starptautiskajfverās sacensībās Polijā un iekļūšanu Lietuvas UCI kontinentālā līmeņa komandā Energus Cycling team.

Balvu “Cerība sportā 2023” saņēma Olivers Jēkabs SKRAPCIS par veiksmīgu startu Pasaules čempionātā Glasgovā, Anglijā un Eiropas čempionātā Holandē, kā arī Nāciju kausā junioriem Slovākijā, kā arī Georgs TJUMINS par 12. vietu Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā Mariborā, Slovēnijā.

Paldies treneriem Jānim Veidem, Mārtiņam Trautmanim un Gatim Smukulim, kā arī mehāniķim Nikolajam Kononovičam par ieguldīto darbu!

SMAIĻOŠANAS UN KANOE AIRĒŠANAS NODAĻĀ balvu “Cerība sportā 2023” ieguva Vanesa POJARKOVA par 11. vietu Eiropas Junioru un U23 čempionātā Portugālē un Dairis LAMBERTS par 18. vietu Pasaules Junioru čempionātā.

Paldies trenerim Raivo Agleniekam!

AIRĒŠANAS NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2023” izcīnīja Baltijas valstu čempione Evija FREIMANE par 13. vietu Pasaules U19 čempionātā airēšanā Francijā un 9.vietu Eiropas U19 čempionātā Francijā.

Balvu “Cerība sportā” ieguva Baltijas valstu čempiones divniekos  Kate AGARE un Eimija MISJURO par 17.vietu Pasaules U19 čempionātā airēšanā Francijā.

Paldies treneriem – Ilzei Krūzei (ar klusuma brīdi), Sandrai Bremzei, Guntai Rotšteinai un Pēterim Neijam!

VIEGLATLĒTIKAS NODAĻĀ ar balvu “Sporta laureāts 2023” tika sumināti:

  • Šķēpmetēja, trenera Andreja Vaivada audzēkne Elza LAZDIŅA par 8. vietu Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā Slovēnijā. Paldies trenerim!
  • Daudzcīņas disciplīnās – Viktora Lāča, Diānas Lāces un Edgara Berķa audzēknis Aleksis GAILĪTIS par 5. vietu tāllēkšanā un 6. vietu trīssoļlēkšanā Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā Slovēnijā, Mariborā. Aleksis ir izpildījis normatīvus dalībai U20 Pasaules čempionātā. Paldies treneriem!

Nominācijā “Cerība sportā 2023” Daudzcīņas disciplīnās tika sumināta Laura OSIPENKO par veiksmīgu startu Eiropas čempionātā U20 Jeruzalemē un 2. vietu Baltijas komandu čempionātā U20 grupā, kā arī Elizabete KOCIŅA par 1. vietu 200 metru un 2. vietu 600 metru disciplīnās Baltijas komandu čempionātā U18 grupā. Balvu “Cerība sportā 2023” saņēma arī daudzcīņnieks Ernests LEŠINSKIS par 2. vietu Baltijas daudzcīņas čempionātā un 2. vietu 110 metru barjerskrējienā Baltijas čempionātā U16 grupā.

Diska mešanas un lodes grūšanas disciplīnās ar balvu “Cerība sportā 2023” tika apbalvots trenera Guntara Gailīša audzēknis Raits MARKUS par 14. vietu Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā Slovēnijā, Mariborā, kā arī 1. vietu Baltijas komandu čempionātā U18. Savukārt Valentīnas un Andra Smoču audzēkne Evelīna LAZDIŅA – par 12. vietu Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā Slovēnijā un 2. vietu Baltijas komandu čempionātā U18 diska mešanas disciplīnā. Paldies treneriem!

Balvas “Cerība sportā 2023” saņēma arī Vidējo distanču skrējēji, trenera Ginta Bitīša audzēkņi Ņikita BONDAREVS par 2. vietu 800 metru disciplīnā Baltijas valstu komandu čempionātā U20 un Toms Rainers FELDMANIS par 2. vietu 400 metru disciplīnā Baltijas valstu komandu čempionātā U18.

ZĒNU VOLEJBOLA NODAĻĀ balva “Sporta laureāts 2023” tika piešķirta:

  • Matīsam ŠALKOVSKIM par 7. vietu Eiropas čempionātā U18 pludmales volejbolā Spānijā, kā arī par 1. vietu Eiropas Austrumvalstu zonālās asociācijas čempionātā un 1. vietu Pasaules skolu čempionātā Spānijā.
  • 2023. gada absolventam Kasparam KRONBERGAM par 1. vietu Eiropas Sudraba līgā Nacionālās vīriešu izlases sastāvā.

Šoreiz balvas tika piešķirtas arī komandām. Balva “Cerība sportā 2023” tika pasniegta Murjāņu sporta ģimnāzijas volejbola zēnu “NĀKOTNES KOMANDAI” par izcīnīto 3. vietu starptautiskajās sacensībās Cornacchia World Cup Itālijā – mūsu komandas VK Piejūra/MSĢ dalībniekiemMarkusam VENSBERGAM, Artūram STŪRĪTIM, Ralfam ANDREJEVAM, Eduardam DŪDENAM, Edvardam DREZOVAM, Valteram ĶIRSONAM un Arturam GULOVAM.

Paldies treneriem Raimondam Liniņam un Jānim Vanagam!

MEITEŅU VOLEJBOLA NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2023” saņēma:

Laura Kristīne VĀVERE, Megija GRUNDMANE un Kristīne LESKINOVIČA par kvalificēšanos Eiropas čempionāta U22 finālturnīram Itālijā un 3. vietu Latvijas pieaugušo čempionātā.

Balvas “Cerība sportā 2023” tika piešķirtas Katrīnai un Karmenai STRUKĀM par 3. vietu Latvijas pieaugušo čempionātā.

Paldies treneriem Ingai Ikauniecei un Ilmāram Pūliņam!

HANDBOLA NODAĻĀ titulu “Sporta laureāts 2023” ieguva:

  • Latvijas nacionālās izlases dalībnieks 2023.gada absolvents Rauls Erlends SERAFIMOVIČS par 2. vietu Latvijas pieaugušo čempionātā.
  • 2023. gada absolvents Jevgenijs ROGONOVS – par 3. vietu starptautiskajās sacensībās Prague Cup, Čehijā. Rauls atrodas Vācijā, bet Jevgenijs – Spānijā.

Balvas “Cerība sportā” tika pasniegtas 16-gadīgajam Latvijas nacionālās vīriešu izlases spēlētājam Valdim KALNIŅAM un Latvijas nacionālās vīriešu izlases spēlētājam Andim BORAM.

Balva “Sporta laureāts 2023” tika pasniegta “GADA KOMANDAI” – Murjāņu sporta ģimnāzijas iepriekš minētajiem handbolistiem, kā arī Hugam GŪTMANIM, Leno Danielam KAZLOVSKIM, Ralfam BRĪVULIM, Endijam ŠNEPSTAM, Kristoferam JONASAM, Ričardam Jānim LIEPIŅAM, Dāvidam PAULAM, Mārtiņam MISULIM, Emīlam VILSONAM un Mārcim DRĒVIŅAM par izcīnīto 2. vietu Latvijas pieaugušo čempionātā.

Paldies treneriem Arnoldam Straumem un Ivaram Lācim!

Noslēgumā tapa kopbilde ar viesmāksliniekiem Ansi Klintsonu un Mārtiņu Rubiku.