RSU/MSĢ komanda sestdien 03.03.2024. Tallinā svinēja uzvaru “Optibet” Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) finālā, kļūstot par otro Latvijas komandu, kam izdevies uzvarēt Baltijas līgā.

Pēc finālturnīra tika noteikti labākie līgas spēlētāji. Sieviešu sacensībās par labāko otrā tempa spēlētāju atzina Agiju Ankevicu (RSU/MSĢ) un Nete Peita, “libero” – Kadri Kangro (TU/”Bigbank”), labākā pirmā tempa spēlētāja – Līsbeta Pilla (TU/”Bigbank”), otra labākā pirmā tempa spēlētāja – Ketrīna Pelda “TalTech”), labākā cēlāja – Elvita Dolotova, labākā diagonālā spēlētāja – Katrīna Struka, turnīra vērtīgākā spēlētāja – Karmena Struka (visas – RSU/MSĢ).

RSU/MSĢ kā komanda darbojas jau otro gadu. Pagājušajā gadā tika uzsākta sadarbība ar RSU (Rīgas Stradiņa Universitāti) un jau parādīja, ka apvienojoties ir iespēja izveidot ļoti labu, konkurētspējīgu komandu gan Latvijā gan Baltijā. Šogad tika sperts vēl viens solis tālāk, jo ir jau izveidotas divas komandas (RSU/MSĢ un RSU/MSĢ 2), lai dotu iespēju arī citām perspektīvām spēlētājām izaugsmes iespējas un spēļu pieredzi krāt. Šogad un šobrīd var droši teikt, ka viss ir attaisnojies. Jo pirmā komanda pēc ne sevišķi veiksmīgā sezonas sākuma (Baltijas regulārā čempionātā ierindojās 6.vietā), mobilizējās un pierādīja sevi pilnībā – izcīnot Zelta medaļas Baltijas līgas finālā. Uz doto brīdi turpinās Latvijas čempionāts, kur sešiniekā ir abas mūsu komandas! Novēlam sportisko veiksmi un sekojam līdzi, kā mūsu komandām veiksies Latvijas čempionāta finištaisnē, jo nākamnedēļ sākas 1/4fināli.