Ziemassvētku jūtas

Neizteicamās,

Pildāt visas sirdis

Pilīs, būdiņās!

 

Ziemassvētku līksma,

Debess sūtībā,

Apmeklē tu visus,

Kas mīt skumībā!

 

Ziemassvētku zvaigzne

Lai pār visiem mirdz!

Miers, lai ir virs zemes,

Miers iekš katras sirds!

 

Ziemassvētku laiks vienmēr ir bijis ļoti darbīgs, bet sirsnības pilns. Arī Murjāņos šis laiks bija darbošanās pilns. Skolēnu padome bija saplānojusi šo laiku ar dažādām aktivitātēm. Viena no aktivitātēm, ko veica visas klases bija Ziemassvētku eglītes rotājumu izgatavošana – tas bija aizraujoši un interesanti. Katra klase bija izvēlējusies viena veida rotājumu, ko tad kopīgi visa klase vai pa grupiņām izgatavoja. Rotājumus nodevām Skolēnu padomes pārstāvjiem, kas to salika skolas eglītē. Mūsu kuplā eglīte bija skaista.

Labie darbi nekad nav par daudz. Labestība vairo labestību. Skolēnu padome ierosināja atbalstīt kādu no daudzajām dzīvnieku patversmēm. Katra klase sarūpēja barību vai kārumus mūsu četrkājainajiem draugiem, savukārt, skola sarūpēja nolietotās segas. 20.decembrī visu sakrāmējām mašīnā un devāmies uz Rīgu uz dzīvnieku patversmi “Labās mājas”, lai nodotu visu sarūpēto. Mūs laipni sagaidīja patversmes darbiniece. Atstājām mūsu sagādātās mantas un tad mums piedāvāja iziet pastaigā ar sunīti. Tas bija tik jauki.

Galvenais notikums šajā Ziemassvētku laikā, kam visi ļoti cītīgi gatavojās, bija svinīgais pasākums 22.decembrī, kur tika teikti pateicības vārdi centīgākajiem audzēkņiem (tiem, kuri aktīvi piedalās mācību stundu darbā un pirmajā semestrī nebija nopelnījuši nevienu negatīvā reitinga punktu), kā arī pateicības visām klasēm par veiktajiem rūķu darbiņiem. Ne jau pateicības vārdi vien bija svarīgi šajā dienā. Katra klase ar nepacietību gaidīja savu zvaigznes stundu, kad varēs parādīt, ko ir sagatavojuši Ziemassvētku Popielai. Katra klase izlozēja vienu no kāda gada Eirovīzijas dziesmām, kuru bija nepieciešams pēc iespējas tuvāk attēlot, piedomājot pie kustībām un tērpiem. Tika pārstāvētas tādas valstis, kā Latvija, Ukraina, Norvēģija. Bija arī ļoti kompetenta žūrija – skolas direktors Sergejs Čevers, latviešu valodas un literatūras skolotāja Māra Ozola, kamaniņu sporta treneris Pēteris Cīmanis, Skolēnu padomes prezidente Janita Antipina un MSĢ 2023.gada absolvents Ralfs Zazerskis.

Visi bija ļoti cītīgi gatavojušies. 9.klase bija sagatavojusi 2021.gada Ukrainas dziesmu “Shum”, 8.klasei bija sagatavota 2022. gada Kalush Orchestra dziesma “Stefania”. Savukārt vidusskolas klases bija sagatavojušas sekojošus priekšnesumus: 10.a klase 2008.gada Latvijas dziesmu “Wolves of the Sea”; 10.b klase 2022.gada Moldovas dziesmu “Trenuletul”; 11.a klase 2007.gada Ukrainas dziesmu “Dancing Lasha tumbai”; 11.b klase 2022. gada Latvijas dziesmu “Eat your salad” un 12.a klase 2022. gada Norvēģijas dziesmu “Give that wolf a banana”. Sīvā konkurencē 3.vietu izcīnīja 11.b klase, 2.vietu izcīnīja 11.a klase un uzvaras laurus plūca 10.a klase. Paldies visiem māksliniekiem par atraktīvajiem priekšnesumiem un paldies līdzjutējiem par atbalstīšanu.

Sagatavoja DVAJ G.Satovska