Novembris latviešiem ir īpašs mēnesis gada griezumā. Parasti novembrī mēs daudz vairāk runājam par patriotismu, par valsts piederību, par cieņu un mīlestību pret savu valsti – pret Latviju. Mums katram Latvija ir mīļa, jo tās ir mūsu mājas, mūsu tēvu dzimtene. Latvija ir mūsu sirdīs.

Šā gada novembrī arī Murjāņu sporta ģimnāzijā tika rīkoti vairāki pasākumi par godu Latvijai. Viens no pasākumiem notika Latvijas skolas somas ietvaros. Sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību (turpmāk LKS) mums izdevās noorganizēt fantastiski sirsnīgu tikšanos ar Murjāņu sporta ģimnāzijas absolventi, režisori Ilzi Kungu-Melgaili.

14.novembra pēcpusdienā Murjāņu sporta ģimnāzijas esošie un bijušie pedagogi un darbinieki sirsnīgi sagaidīja Ilzi, viņas vīru un LKS projekta “Kino visiem un visur Latvijā” vadītāju Ievu Pitruku skolas telpās, kur pie melnas kafijas tases un saldas kūciņas Ilze grima atmiņās par skolas laiku, ko pavadījusi šeit – Murjāņos. Pēc jaukās atmiņu pēcpusdienas viss skolas kolektīvs devās uz Sējas kultūras namu, kur bija paredzēta filmas “Mana brīvība” noskatīšanās. Kultūras namā Ilze pastāstīja par sevi, par filmas ideju, par filmas galveno varoni, par tās rašanos. Pēc tam visi iegrima filmas gaitā. Pēc filmas Ilze pastāstīja par dažādām niansēm no filmas uzņemšanas laika, par varoņiem, par izaicinājumiem, ar kuriem saskārās, par dekorācijām, par autentiskumu tam laika periodam mūsu Latvijā.

Šī filma būtu jāredz katram latvietim, bet pirms filmas skatīšanās būtu jāiepazīstas ar 1988.-1990.gada vēstures notikumiem Latvijā, lai labāk izprastu filmas varoņu domas, idejas, cīņas sparu un degsmi.

Paldies par šo skaisto notikumu sakām Latvijas skolas somas projektam, LKS projekta “Kino visiem un visur Latvijā” vadītājai Ievai Pitrukai, režisorei Ilzei Kungai-Melgailei, Saulkrastu novada domes priekšsēdētājam Normundam Līcim, Sējas kultūras nama vadītājam Ansim Gornavam, Sējas kultūras nama tehniskajam režisoram Kasparam Tihonovam, autobusa šoferim Jānim Vēverim.

Direktora vietniece audzināšanas jomā Gita Satovska