Kā pirmo apskates objektu mēs apskatījām Ķeguma HES, iepazināmies ar Latvijas elektroenerģijas vēsturi un apskatījām veco laiku tehnoloģijas, kā arī guvām iespēju uzspēlēt spēles, kurās paši ražojām elektroenerģiju (HES, vēja enerģiju, termālo staciju un saules enerģiju).

Tālāk mēs braucām uz Rīgu – Latvijas Okupācijas muzeja izstādi „Čekas darbība Latvijā” tautā saukto Stūra māju, kur apskatījām visas telpas, kur notika briesmu lietas un iepazināmies ar ieslodzīto ikdienu, ēdienreizēm un likumiem.

Pēc tam mēs devāmies ekskursijas izklaides – atpūtas daļā, kur apmeklējām Ķengaraga Akropoli. Devāmies spēlēt boulingu pēc kā arī devāmies mājās.

Interesantākā vieta, kur mēs bijām likās Stūra māja, jo tur es un mani klases biedri uzzinājām kaut ko vairāk par vēsturi. Tur mums pastāstīja par “čekiem” un kā viņi tur izturējās pret ieslodzītajiem. Viņi nežēloja tos, viņus tur pratināja, mazās kamerās pat dzīvoja līdz 30 cilvēkiem. Svaigu gaisu ieslodzītie arī daudz nedabūja – tikai 20 minūtes dienā tiem ļāva iziet speciālā staigāšanas zonā un tie varēja tur pastaigāties un paelpot svaigu gaisu. Ieslodzītos arī nogalināja speciālā istabā. Man patika, ka mums tur visu izrādīja, visas cietuma kameras, virtuvi u.t.t. Es domāju, ka visiem klases biedriem noteikti patika Stūra māja.

Sagatavoja Mārtiņš Misulis un Artūrs Stūrītis