Sestdien, 2023.gada 21.augustā, divas dienas pēc jubilejas pasākuma, SASSiņš atkal uzņēma kuplu viesu pulciņu. Visi interesenti, kuriem nebija iespējas aplūkot izstādi sestdienas pasākumā, tika aicināti un šo pasākumu. Viesi apmeklēja izstādi; Luīze Puciriusa pastāstīja par airēšanas sportu, skolu un izstādes eksponātiem; parādīja laivas un ēlingus; jaunie sportisti sniedza airēšanas paraugdemostrējumus uz košas varavīksnes fona; viesi tika vizināti ar jahtu Maria, varēja izmēģināt savus spēkus uz airēšanas trenažieriem; kā arī, uzzināja par treniņu iespējām. Dažas interesantas lietas, kā piemēram, ko nozīmē izstādes nosaukums 2K un kāpēc airētājiem uz priekšu nozīmē atpakaļ, bet atpakaļ nozīmē uz priekšu, varēja uzzināt, tikai apmeklējot pasākumu. Tas viss, baudot Lielupes un bāzes fantastisko svētku atmosfēru. SASSiņš ieguva daudz jaunu draugu!

Ideja rīkot izstādi par godu airēšanai pieder SASSiņa trenerei Sandrai Bremzei. Izstādē varēja aplūkot lietas, kas šajos gados bijušas svarīgas un nozīmīgas – kausus, medaļas, dažādus apbalvojumus, fotogrāfijas, sportistu dienasgrāmatas, dažādus, ar airēšanu saistītus, priekšmetus, avīžu rakstus, nozīmītes. Īpašs lepnums par Atlantas Olimpisko spēļu piemiņas lietām un bagātīgo Pasaules čempionātu medaļu klāstu. Izstādē varēja aplūkot arī airētāju “karalieni” laivu un pāra, nepāra airus. Iztādes eksponāti no treneru Nadeždas Jurēnas, Guntas Rotšteinas un Sandras Bremzes, kā arī skolas un sportistu krājumiem.

Vēl izstādē varēja aplūkot treneres Sandras Bremzes fotogrāfijas un airētājas Luīzes Puciriusas gleznas. Trenere Sandra ir Luīzes mūza, jo tieši treneres fotogrāfijas ir Luīzes iedvesmas avots.

Īpašs paldies Airēšanas sporta klubam Daugava un Ievai Lapsai par atbalstu! Paldies burvīgajiem apmeklētājiem, palīgiem un pasākuma atbalstītājiem! Airētāji prot sadoties rokās, strādāt komandā un kārtīgi svinēt! Airēšana ir maģiska!

Paldies par izstādes video Andrim Koemecam (AKprodemedia)