2023.gada 30.martā Sējas Kultūras namā, Lojā, ar Saulkrastu novada pašvaldības atbalstu notika Murjāņu sporta ģimnāzijas labāko sportistu apbalvošana “Sporta laureāts 2022”. Par nozīmīgākajiem sasniegumiem tika sumināti 50 atlēti – 23 nominācijā Sporta laureāts un 27 nominācijā Cerība sportā. Īpašā balva tika pasniegta Ukrainas riteņbraukšanas komandai.

Kristapa Birzuļa radītās zvaigžņu balvas jaunajiem atlētiem pasniedza goda viesu statusā ielūgtie Murjāņu sporta ģimnāzijas absolventi: viens no pasaules vadošajiem kamaniņu sporta divniekiem, olimpiskās medaļas īpašnieks Mārtiņš Bots, riteņbraucēju apbalvošanai bija uzaicināts olimpietis Gatis Smukulis, airētājus, kā arī smaiļošanas un kanoe airēšanas nodaļas laureātus sveica Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas īpašniece Laine Rumpe, vieglatlētiem balvas pasniedza Latvijas rekordists 400 metru barjerās vīriešiem Viktors Lācis, volejbola nodaļu laureātus sveica 2009. gada Eiropas čempione pludmales volejbolā, volejbola skolas dibinātāja Inguna Minusa, bet handbolistus apbalvoja ilggadējais Latvijas valsts izlases pamatvārtsargs, kurš devis lielu ieguldījumu Latvijas handbolā, pirmo reizi tiekot uz Eiropas čempionātu vīriešiem, – Artūrs Kuģis.

Laureātus sveica Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis un sporta federāciju pārstāvji Ieva Ose, Ivita Asare, Inguna Minusa, Kristīne Putniņa un Dmitrijs Miļkevičs. Sporta laureātu apbalvošanu ar savu klātbūtni pagodināja Valsts Policijas koledžas direktors pulkvedis Dmitrijs Homenko. Latvijas Olimpiskās vienības valdes priekšsēdētāja Līga Cīrule sūtīja sveicienus laureātiem un dāvanas labākajam trenerim un rezultatīvākajam sportistam. Šoreiz vērot labāko atlētu apbalvošanu bija uzaicināti arī laureātu vecāki.

Muzikālās pauzes nodrošināja gan mūsu vieglatlētikas nodaļas muzikālās audzēknes pianistes Franciska Liniņa un laureāte Evelīna Lazdiņa, gan viesi no Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas – skolotājas Anitas Vīziņas-Nīlsenas vadītais kokļu ansamblis, koklētāji – Dāvis Babuks, Līga Turkova un vokālists Imanuels Vītols, skolotājas Maijas Namnieces akordeonistu duets ar audzēkni Māri Mihailovu un skolotājas Tamāras Āriņas audzēkne, topošā pianiste, starptautisku konkursu laureāte Laura Sofija Bērziņa, gan Sējas kultūras nama pastāvīgie iemītnieki Sējas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi – klarnetiste Nora Madara Krieviņa, koncertmeistare Dace Gžibovska un topošais pianists Kristiāns Vilks. Apbalvošanu vadīja volejbola nodaļas audzēkņi Laura Kristīne Vāvere un Kaspars Kronbergs, bet režisore un scenārija autore direktora vietniece sporta jomā Vita Baltiņa-Kļava. Gaismas un skaņas režisors – Kaspars Tihonovs, greznās telpas nodrošināja Sējas kultūras nama vadītājs Ansis Gornavs, bet organizatorisku atbalstu sniedza Linda Salmane. Viesu un audzēkņu transportēšanu nodrošināja Mārtiņš Lāma un Jānis Vēveris, Sporta laureāts logo dizainu izstrādāja vizuālās mākslas skolotāja Inga Ģipsle, organizatoriskos darbos palīdzēja direktora vietniece audzināšanas jomā Gita Satovska un lietvede Ilze Meiere. Par svētku galdu rūpējās MSĢ šefpavāre Ilze Reinfelde ar komandu. Par apbalvošanas iemūžināšanu fotomirkļos rūpējās Matīss Galdiņš.

Pasākuma organizēšanā piedalījās MSĢ audzēkņi Elizabete Helēna Štolca, Luīze Skudra, Enia Elizabete Ūdre, Rinalds Sirmais, Tomass Juldaševs, Kristers Zemītis.

 

KAMANIŅU SPORTA NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2022” izcīnīja:

  • Sanija OZOLIŅA par 3. vietu Pasaules U23 čempionātā un 2. vietu Eiropas čempionātā divnieku ekipāžās.
  • Viktorija ZIEDIŅA un Selīna Elizabete ZVILNA par 1. vietu Pasaules Junioru kausa kopvērtējumā un 1. vietu Pasaules junioru čempionātā divvietīgajās ekipāžās.
  • Vitalijs JEGOROVS par 1. vietu Pasaules junioru čempionātā un 1. vietu Eiropas junioru čempionātā, par 2. vietu Pasaules Junioru kausa kopvērtējumā divniekos, kā arī 2. vietu komandu stafetē.
  • Marta ROBEŽNIECE un Kitija BOGDANOVA par vietu Pasaules junioru čempionātā un 2. vietu Pasaules Junioru kausa kopvērtējumā divvietīgajās ekipāžās.

Balvas “Cerība sportā” tika pasniegtas Zanei KALUMAI par 3. vietu Pasaules junioru čempionātā un 2. vietu Pasaules Junioru kausa kopvērtējumā komandu stafetē, kā arī par kopvērtējumā izcīnīto 7. vietu 42 vienvietīgo ekipāžu konkurencē šajās sacensībās. Balvas “Cerība sportā” arī Raimondam BALTGALVIM un Krišjānim BRŪNAM par 3. vietu Pasaules junioru čempionātā, 2. vietu Eiropas junioru čempionāta un 2. vietu Pasaules Junioru kausa kopvērtējumā komandu stafetē.

Paldies treneriem Zintim Šaicānam, Aivaram Kalniņam, Pēterim Cīmanim, Kasparam Konrādam par ieguldīto darbu!

 

RITEŅBRAUKŠANAS NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2022” saņēma:

  • Ģirts HARKINS par 8. vietu 117 dalībnieku konkurencē starptautiskās sacensībās Beļģijā un iekļūšanu Francijas U19 Academy La Pomme Marseille komandā.
  • Dāvis GLUDAVS par veiksmīgu startu 74 dalībnieku konkurencē starptautiskās sacensībās Luksemburgā un iekļūšanu Francijas U19 komandā Philippe Wagner cycling team.

Balvas “Cerība sportā” saņēma Olivers Jēkabs SKRAPCIS par veiksmīgu startu individuālajā braucienā 93 dalībnieku konkurencē un Markuss LAGZDIŅŠ par veiksmīgu dalību grupas braucienā 93 dalībnieku konkurencē Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā Slovākijā.

Paldies treneriem Jānim Veidem, Mārtiņam Trautmanim un Ansim Brēmanim par ieguldīto darbu!

 

SMAIĻOŠANAS UN KANOE AIRĒŠANAS NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2022” ieguva Sammera POJARKOVA par 7. vietu Eiropas multisporta pieaugušo čempionātā Vācijā, 13. vietu Pasaules junioru un U23 čempionātā Ungārijā un 11. vietu Eiropas junioru un U23 čempionātā Serbijā.

Balvas “Cerība sportā” ieguva Vanesa POJARKOVA par 19. vietu Eiropas junioru un U23 čempionātā Serbijā, Latvijas republikas pieaugušo čempione Viktorija PAUNE par 11. vietu Eiropas junioru čempionātā Serbijā, Dairis LAMBERTS, Rihards PRŪSIS un Sandis MAMONTOVS par 18. vietu Olympic Hopes sacensībās Slovākijā.

Paldies treneriem Raivo Agleniekam un Aleksandram Timoškevičam!

 

AIRĒŠANAS NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2022” izcīnīja Baltijas valstu U19 čempiones Kate AGARE un Una KRASTA par 19. vietu Pasaules U19 un U23 čempionātā Itālijā. Kate Agare arī par 3.vietu divniekos Baltijas Jūras valstu junioru kausa sacensībās Dānijā.

Balvu “Cerība sportā” ieguva Baltijas valstu U19 3. vietas ieguvēja Eimija MISJURO par 3.vietu pārairu divniekos Baltijas Jūras valstu junioru kausa sacensībās airēšanā Dānijā kopā ar Kati Agari, kā arī Baltijas valstu U19 čempioni Bruno BĪRĪTIS, Daniils GULOVS un Marko KUDELKO par 16. vietu Pasaules U19 un U23 čempionātā airēšanā Itālijā. TSV “SASS” airētāji Baltijas valstu U19 čempione Evija FREIMANE – par 13. vietu Pasaules U19 un U23 čempionātā Itālijā, kā arī Ansis LUBGANS par 14. vietu Eiropas U23 čempionātā Beļģijā.

Paldies treneriem Ilzei Krūzei, Pēterim Neijam, Sandrai Bremzei, Guntai Rotšteinai, Kristīnei Putniņai!

 

VIEGLATLĒTIKAS NODAĻĀ ar balvu “Sporta laureāts 2022” tika sumināti:

  • Šķēpmetējas, trenera Andreja Vaivada audzēknes Sanija OZOLIŅA par 13. vietu Pasaules U20 čempionātā Kolumbijā un Elza LAZDIŅA par 8. vietu Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā Slovākijā. Paldies trenerim!
  • Vidējo distanču skrējēji, trenera Ginta Bitīša audzēkņi Raivo LINIŅŠ par 1.vietu Baltijas komandu čempionātā U20 grupā un 22. vietu Pasaules kausā soļošanā Omānā un Jānis STŪRĪTIS par 4. vietu Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā U18 grupā.
  • Diska mešanas un lodes grūšanas disciplīnā – trenera Guntara Gailīša audzēknis Raits MARKUS par 4. vietu Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā U18 grupā. Paldies trenerim!
  • Daudzcīņā Viktora Lāča un Edgara Berķa audzēknis Ralfs ZAZERSKIS par 1. vietu Baltijas komandu čempionātā U20 grupā.

Nominācijā “Cerība sportā 2022” tika sumināts vidējo distanču skrējējs Nikita BONDAREVS par 3. vietu Baltijas valstu komandu sacensībās un veiksmīgu dalību Eiropas U18 čempionātā Jeruzalemē. Paldies trenerim Gintam Bitītim!

Savukārt, diska mešanas/lodes grūšanas grupā U18 grupā balvu “Cerība sportā 2022” saņēma Valentīnas un Andra Smoču audzēknes Nikola INNUS par 1.vietu Baltijas komandu čempionātā, 12. vietu Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā un 13. vietu Eiropas čempionātā, kā arī Evelīna LAZDIŅA par 2.vietu Baltijas komandu čempionātā U18 grupā. Paldies treneriem!

Daudzcīņā par 2. vietu Baltijas komandu čempionātā U20 grupā balvu “Cerība sportā 2022” saņēma Kitija ZAULA. Paldies treneriem Viktoram Lācim un Edgaram Berķim!

 

MEITEŅU VOLEJBOLA NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2022” saņēma Kristīne LESKINOVIČA un Megija GRUNDMANE par iekļūšanu Latvijas nacionālajā sieviešu izlasē.

“Cerība sportā 2022” tika piešķirta Katrīnai un Karmenai STRUKĀM par 3. vietu Eiropas Austrumvalstu zonālās asociācijas čempionātā U16 sastāvā.

Paldies treneriem Ingai Ikauniecei un Ilmāram Pūliņam!

 

ZĒNU VOLEJBOLA NODAĻĀ balva “Sporta laureāts 2022” tika piešķirta:

  • Gustavam AUZIŅAM par zelta medaļu Pasaules U19 un U18 Eiropas čempionātā pludmales volejbolā, kurš šobrīd atrodas Igaunijā un gatavojas dalībai Eiropas U20 čempionātā, kas notiks Latvijā, kā arī Pasaules U21 čempionātam, kas notiks Taivānā,
  • Kasparam KRONBERGAM par iekļūšanu Latvijas valsts vīriešu izlasē.

Balvu “Cerība sportā 2022” ieguva Ralfs ANDREJEVS un Valters ĶIRSONS par 1.vietu Eiropas Austrumvalstu zonālās asociācijas čempionātā U17 grupā, kā arī Matīss ŠALKOVSKIS par 2. vietu Pasaules skolu čempionātā U18 grupā Itālijā.

Paldies treneriem Laurim Iecelniekam, kurš darba gaitas turpina Igaunijā un jaunajam trenerim Raimondam Liniņam!

 

HANDBOLA NODAĻĀ titulu “Sporta laureāts 2022” ieguva:

  • Latvijas nacionālās izlases spēlētājs, labākais saspēles vadītājs, U20 izlases kapteinis Rauls Erlends SERAFIMOVIČS,
  • Latvijas nacionālās izlases spēlētājs, titula “labākais līnijas spēlētājs” īpašnieks U18 un U20 grupās, U18 izlases kapteinis Jevgenijs ROGONOVS.

Balva “Cerība sportā” tika pasniegta 15-gadīgajam Latvijas nacionālās vīriešu izlases spēlētājam Valdim KALNIŅAM un Latvijas nacionālās vīriešu izlases spēlētājam Andim BORAM.

Paldies treneriem Arnoldam Straumem un Ivaram Lācim!