16 skolēni no 12.klases 28.februārī no rīta izbrauca uz Rīgu, lai dotos ekskursijā. Pirmā pietura 9:30 bija Saeima. Gids izrādīja Saeimas nama telpas un zāles, arī izglītoja 12.klasi par to funkcijām un vēsturi. Saeimas apmeklējumu noslēdza izglītojoša prezentācija par Latvijas valdības sistēmu. Ekskursija pa Saeimas ēku bija beigusies jau aptuveni 11:00, kas bija par pusstundu ātrāk nekā plānots, tādēļ brīvais laiks tika lieti izmantots, piestājot pie Stūra mājai tuvākā veikala Maxima, citi arī aizgāja līdz netālajai Beķerejai, lai uzņemtu spēkus nākamajai ekskursijas daļai- Stūra mājas apmeklēšanai plkst.12:00.

Stūra mājā 12.klasi pavadīja gids, kurš pastāstīja par ēkas vēsturi, notikumiem un cilvēkiem. Skolēniem ļoti patika viņa humoristiskais stāstījums, kurš bija arī pilns ar ļoti daudziem vēstures faktiem. Gids bija vienkārši fantastisks un skolēni ar lielu ieinteresētību klausījās viņa stāstos.
Tālāk no plkst. 14:00- 15:00. 12.klase devās uz Alfu, lai ieturētu pusdienas, kā arī tiem, kam bija vēlme, varēja nedaudz pastaigāt pa veikaliem un iepirkt kādu jaunu apģērbu.
Pēc tā visi devās uz pēdējo un noslēdzošo ekskursijas daļu – atrakciju, kas šoreiz bija peintbols. Lieki pieminēt, ka visiem skolēniem šī aktivitāte ļoti patika, jo, kad atrakcijai paredzētais laiks no 15:30-17:00 bija beidzies, skolēni, kuri vēl varēja palikt, piemaksāja par papildlaiku.

Rakstu sagatavoja Luīze Skudra