Bija beidzot pienākusi tā diena, kad mēs varējām, kā 9.b klases kolektīvs izrauties ārā no skolas darbiņiem un iepazīt dažādu veidu muzejus (Rāmkalnu ražotni, Latvijas Kara muzeju, Latvijas Nacionālo bibliotēku un Latvijas Dzelzceļa muzeju).

Mūsu rīts sākās ar dažāda veida pārsteigumiem, kā piemēram, iztikšanu bez pusdienām. Tomēr likām bēdas pie malas un sapratām, ka vajag izbaudīt visu braucienu ar dažādām emocijām. Pirmais gala mērķis bija meistarklase Rāmkalnu ražotnē. Ierodoties ražotnē mūs sagaidīja ļoti jauka sieviete, kas mūs ieveda iekšā ražotnē. Mūs apģērba baltās cepurītēs,  halātos un čībiņās. Visi vēl pus aizmiguši devāmies iekšā uz pašām darbnīcām. Mūs ieveda lielā telpā kurā atradās dažādu veidu izstrādājumi. Telpā bija nepatīkami auksti, jo vidējā temperatūra bija -18 grādi. Mums parādīja, kā tiek produkts izstrādāts, kā arī cik tomēr tas viss ir ekoloģisks. Ražotnes apskates beigās bija degustācija, kurā mēs varējām nogaršot šos  dažādu veida produktus, kā piemēram, sukādes, šokolādes konfektes, bezē un paštaisīto sulu.

Nākamā pietura bija Latvijas Kara muzejs. Dodoties uz to domājam, ka būs interesantāk nekā bija. Pārsvarā gids tikai stāstīja un stāstīja, nebija nekādas aktivitātes vai radošie jautājumi, kas tiešām piesaistītu mūsu uzmanību. Viena no lielākajam problēmām uz doto brīdi bija tas, ka neviens nebija ēdis – visi bija izalkuši. Mūsuprāt, šī bija garlaicīgākā daļa no visas ekskursijas.

Nākamais mērķis bija apmeklēt Latvijas Dzelzceļa muzeju, kurā klase beidzot sāka saliedēties un pavadīt pozitīvu laiku, runājot ar visiem un par jeb kāda veida tēmām.

Mūsu pēdējā pietura bija Latvijas Nacionāla bibliotēka, kurā mēs tikām sadalīti divās grupās. Uzdevums bija atrast nosacītās mīklas un atšifrēt tās. Kopumā gāja jautri, kā arī paspējām visu izpētīt. Izpētot visu bija laiks paskrēja ātri un bija pienācis brīdis doties atpakaļ uz skolu.

Rakstu sagatavoja Patrīcija Klopova