Vakar, 31. maijā, Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks un Valsts policijas koledžas vadība viesojās Murjāņu sporta ģimnāzija, lai apspriestu turpmākās sadarbības iespējas, veicamos uzdevumus apmācību procesā, kā arī iespējamo atbalstu jauniešiem, kuri izvēlētos savu karjeru turpināt Valsts policijas koledžā un Valsts policijā, vienlaikus saglabājot iespējas realizēties sportā.

“Sports veido cilvēku, tas norūda prātu un raksturu, disciplinē. Nav šaubu, ka iestājoties Murjāņu sporta ģimnāzijā, daļai skolēnu ir ambīcijas un vēlme pierādīt sevi profesionālajā sportā, tomēr ne visi savu nākotni saista ar profesionālo sportu. Tādēļ Valsts policijas koledžas sadarbība ar Murjāņu sporta ģimnāziju būtu viens no ceļiem uz dienestu Valsts policijā, jo saskatu potenciālu arī jauniešos, kuri vēl tikai absolvē 9. klasi. Šī sadarbība būtu garants skolēniem turpināt savu izglītošanos Valsts policijas koledžā un saistīt savu karjeru ar policista profesiju, vienlaikus saglabājot atbalstu sportiskajām aktivitātēm un sacensībām,” pēc tikšanās ar Murjāņu sporta ģimnāzijas vadību norāda Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Tam piekrita arī Valsts policijas koledžas direktors Dmitrijs Homenko, kurš tikšanās laikā izcēla arī pašu apmācāmo līdzdalību izglītības procesā: “Gan Valsts policijas koledžas, gan Murjāņu sporta ģimnāzijas jauniešu savstarpējā sadarbība ir svarīga pieredzes gūšana, neformālā informācijas apmaiņa vairumā gadījumu var panākt daudz lielāku efektu un iespaidu, tostarp abpusēji iedvesmojoties un sniedzot atbildes uz sadzīviskiem jautājumiem par studiju laiku. Vienlaikus arī savstarpējai jauniešu komunikācijai var būt preventīva nozīme, lai viena neapdomīga darbība neliegtu nākotnes un karjeras iespējas dienestā Valsts policijā.”