2022.gada 6.aprīlī notika Murjāņu sporta ģimnāzijas labāko sportistu apbalvošana “Sporta laureāts 2021” par nozīmīgākajiem sasniegumiem. Pandēmijas radīto ierobežojumu dēļ šo tradīciju nācās atlikt divus gadus. Šogad tika sumināti 43 atlēti – 17 nominācijā Sporta laureāts un 21 nominācijā Cerība sportā. 5 absolventiem tika pasniegti goda diplomi.

Kristapa Birzuļa radītās balvas jaunajiem atlētiem pasniedza goda viesu statusā ielūgtie Murjāņu sporta ģimnāzijas absolventi olimpieši Pekinas ziemas olimpisko spēļu un Tokijas vasaras olimpisko spēļu dalībnieki Mārtiņš Bots, Gints Bērziņš, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Juris Šics, Andris Šics, Gatis Čakšs, Roberts Akmens un Arturs Dārznieks.

Laureātus sveikt bija ieradušies sporta federāciju pārstāvji Kristaps Mauriņš, Ieva Ose, Līga Bīriņa, Evita Jaunbauere, Linards Veide un Andris Smočs. Ar savu klātbūtni un uzrunu apbalvojamos pagodināja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. Latvijas Olimpiskās vienības valdes priekšsēdētāja Līga Cīrule un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers dāvināja laureātiem Pekinas olimpisko spēļu bukazīnus.

 

KAMANIŅU SPORTA NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2021” izcīnīja:

  • Viktorija ZIEDIŅA un Selīna Elizabete ZVILNA par 3.vietu Pasaules kausa kopvērtējumā pieaugušajiem un juniorēm un Pasaules junioru čempionātā, kā arī 1.vietu Eiropas junioru čempionātā divvietīgajās ekipāžās, kā arī Selīnai par 2.vietu Pasaules kausa kopvērtējumā jauniešiem.
  • Zane KALUMA par 3.vietu stafetē Pasaules junioru čempionātā, 3.vietu Eiropas Junioru čempionātā un 2.vietu komandas sastāvā.
  • Sporta laureātu diplomi tika pasniegti mūsu absolventiem Eduardam ŠEVICAM-MIKEĻŠEVICAM un Lūkasam KRASTAM par 1.vietu Pasaules junioru čempionātā divvietīgajās ekipāžās un 3.vietu komandas sastāvā.

Balvas “Cerība sportā” tika pasniegtas Martai ROBEŽNIECEI un Kitijai BOGDANOVAI par 2.vietu Pasaules junioru čempionātā un Pasaules kausā jauniešiem divvietīgajās ekipāžās.

Paldies treneriem Aivaram Kalniņam, Pēterim Cīmanim, Zintim Šaicānam, Kasparam Konrādam par ieguldīto darbu!

 

RITEŅBRAUKŠANAS NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2021” saņēma Kārlis KLISMETS par Pasaules U-18 čempionāta 84.vietu 178 dalībnieku konkurencē.

Balvas “Cerība sportā” saņēma Dāvis GLUDAVS par 1.vietu starptautiskās sacensībās Otepē 2.etapā un 3.vietu Utenā 1.etapā un Ģirts HARKINS par 3.vietu starptautiskās sacensībās Utenā 4.etapā.

Paldies treneriem Jānim Veidem, Mārtiņam Trautmanim un Ansim Brēmanim par ieguldīto darbu!

 

SMAIĻOŠANAS UN KANOE AIRĒŠANAS NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2021” ieguva:

  • Sammera POJARKOVA par 9. un 12.vietu Pasaules junioru čempionātā smaiļošanā k-2 klasē un 1.vietu Latvijas čempionātā.
  • Vanesa POJARKOVA par 9.vietu starptautiskajās sacensībās junioriem Olympic Hopes, 13.vietu Eiropas junioru čempionātā un 1.vietu Latvijas čempionātā.

Balvas “Cerība sportā” ieguva Latvijas U-23 čempions Ralfs KARIŅŠ par 20.vietu Pasaules U-23 čempionātā smaiļošanā, Latvijas junioru čempioni Valters MĀRTINSONS un Arturs IKŠELIS par 15.vietu Eiropas junioru čempionātā kanoe airēšanā un Lauris JANSONS par 4.vietu starptautiskajās sacensībās Olympic Hopes junioriem smaiļošanā k-4 klasē

Paldies trenerim Aleksandram Timoškevičam!

 

AIRĒŠANAS NODAĻĀ balvu “Sporta laureāts 2021” izcīnīja:

  • Laine RUMPE par 4.vietu Pasaules junioru čempionātā un 3.vietu Eiropas junioru čempionātā.
  • Ričards  STENDERS par 16.vietu Pasaules junioru čempionātā.
  • Gabriela LORENCE par 12.vietu Eiropas junioru čempionātā un 1.vietu Latvijas čempionātā divniekos.
  • Ance VEĻIČKO par 7.vietu Eiropas junioru U-19 čempionātā 2020.gadā un 1.vietu Latvijas čempionātā četriniekos.

Balvu “Cerība sportā” ieguva Kate AGARE par 4.vietu Baltijas jūras valstu kausa sacensībās un 1.vietu Latvijas čempionātā četriniekos gan pieaugušajiem, gan junioriem.

Paldies treneriem Ilzei Krūzei, Elitai Krūmiņai un Pēterim Neijam!

 

VIEGLATLĒTIKAS NODAĻĀ ar balvu “Sporta laureāts 2021” tika sumināti:

  • Šķēpmetēja, trenera Andreja Vaivada audzēkne Sanija OZOLIŅA par 1.vietu Baltijas komandu čempionātā U-20 grupā. Paldies trenerim!
  • Vidējo distanču skrējēji, trenera Ginta Bitīša audzēkņi Matīss GRŽIBOVSKIS par 1.vietu Baltijas komandu čempionātā U-20 grupā 200 un 400 metru disciplīnās, Raivo LINIŅŠ par 1.vietu Baltijas komandu čempionātā U-20 grupā 10 000 metru soļošanā un Jānis ETJANTENS par 1.vietu Baltijas komandu čempionātā U-20 grupā 800 metru skriešanas distancē.
  • Diska mešanas un lodes grūšanas disciplīnāLauris Krists LŪSIS par 3.vietu Baltijas komandu čempionātā U-20 grupā diska mešanas disciplīnā.

Nominācijā “Cerība sportā 2021” tika sumināti vidējo distanču skrējēji Jānis STŪRĪTIS par 1.vietu Baltijas čempionātā un Latvijas čempionātā U-16 grupā 800 metru skriešanas distancē un Latvijas čempions U-18 grupā 800 metru skriešanas distancē Nikita BONDAREVS, kurš izpildījis normatīvu uz Eiropas U-18 čempionātu. Paldies trenerim Gintam Bitītim!

Savukārt, diska mešanas disciplīnā U-16 grupā balvu “Cerība sportā 2021” saņēma Guntara Gailīša audzēknis Raits MARKUS par 1.vietu Baltijas komandu čempionātā un Valentīnas un Andra Smoču audzēknes Evelīna LAZDIŅA par 2.vietu un Nikola INNUS par 3.vietu Baltijas komandu čempionātā. Paldies treneriem!

Daudzcīņā par rezultātiem Baltijas komandu čempionātā U-18 grupā balvu “Cerība sportā 2021” saņēma Kitija ZAULA par 2.vietu 400 metru barjerskriešanas disciplīnā un Ralfs ZAZERSKIS par 3.vietu 110 metru barjerskriešanas disciplīnā, kuram šajā sezonā 2.vieta U-20 grupā 60 metru barjerskrējienā. Paldies treneriem Viktoram Lācim un Edgaram Berķim!

 

ZĒNU VOLEJBOLA NODAĻĀ ar balvu “Sporta laureāts 2021” par sudraba medaļu Eiropas čempionātā U-18 pludmales volejbolā tika apbalvoti:

  • Kārlis Uģis ĀBELĪTIS,
  • sporta laureāta goda diplomu saņēma absolvents Kristians FOKEROTS.

Balvu “Cerība sportā 2021” ieguva Gustavs AUZIŅŠ par 4.vietu Eiropas čempionātā U-18 pludmales volejbolā.

Paldies treneriem Laurim Iecelniekam un Klāvam Zaļkalnam!

 

MEITEŅU VOLEJBOLA NODAĻĀ balvu “Cerība sportā 2021” saņēma Katrīna un Karmena STRUKAS par dalību Latvijas Junioru U-16 izlases sastāvā Eiropas čempionāta atlasē un kvalifikāciju 2.kārtai, kas paredzēta Horvātijā.

Paldies treneriem Ingai Ikauniecei un Ilmāram Pūliņam!

 

HANDBOLA NODAĻĀ titulu “Sporta laureāts 2021” ieguva Jevgenijs ROGONOVS – 2021.gada Eiropas U-19 čempionāta B divīzijas simboliskajā izlasē iekļautais titula “labākais līnijas spēlētājs” īpašnieks, U-20 un U-18 izlašu dalībnieks, nacionālās izlases kandidāts, viens no MSĢ komandas līderiem.

Sporta laureāta goda diplomu saņēma 2020./2021.gada Latvijas junioru izlases pamatvārtsargs, nacionālās izlases kandidāts, MSĢ handbola komandas līderis – absolvents Mārtiņš OZOLIŅŠ.

Balvu “Cerība sportā” ieguva Rauls Erlends SERAFIMOVIČS – 2021.gada Eiropas U-19 čempionāta B divīzijas pamatsastāva spēlētājs, U-20 un U-18 izlašu dalībnieks, nacionālās izlases kandidāts, MSĢ komandas līderis, tobrīd rezultatīvākais Latvijas čempionāta spēlētājs.

 

Paldies treneriem Arnoldam Straumem un Ivaram Lācim!