Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros skolēniem tika dota iespēja mācību stundās skatīties dažāda žanra filmas. Visi vidusskolēni noskatījās Studijas “Ego Media” filmu “Tizlenes”. Šeit dažu skolēnu viedoklis pēc filmas noskatīšanās:

Klāvs Vilde – “Bet filmā bija arī gudrības, manuprāt, galvenā gudrība bija vienmēr likt sevi un savu veselību prioritāri un nedomāt ko citi domās par tevi.”

Paula Emīlija Retiķe – “Skatoties filmu, es atminos pati sevi jaunākajos gados. Visās situācijās es sajutos tāpat kā šī meitene. Skolas laiks nav mainījies pat mūsdienās.”

Alvīne Krumholce – “Es ieteiktu ikvienam noskatīties šo komēdiju, jo tajā bija kas tāds, kas piesaistīja uzmanību. Dažos mirkļos pat varēja pasmieties, kas gaisotnei piedeva “odziņu”.”

Kristiāns Jānis Tīsis – “Citiem, ja vēlas un patīk šāda tipa komēdijas, tas iesaku noskatīties.”

Verners Kļaviņš – “Nevajag līdzināties citiem, ir jābūt tādam, kā esi. Savādāk pazaudēsi draugus un tava dzīve, mainās, jo tu neesi tu. Draugi tevi mīlēs, tādu, kāds tu esi, un vajadzību mainīties viņu dēļ. Nevajag ļaut vecākiem izvēlēties nākotnes darbu, dari to ko sirds kāro.”

Evelīna Stepanova – “Lieliska, interesanta un jauniešiem piemērota komēdija.”

 

Mācību stundās skatījās vairākas Rīgas kinostudijas filmas, kā piemēram, “Nāve Ēnā”, “Četri balti krekli”, “Sprīdītis”: 

Katrīna Nikola Jukšinska – “Visvairāk man patika, ka caur filmu vijās Imanta Kalniņa dziesmas, kuras man ir labi zināmas un tuvas, piemēram “Alvas zaldātiņi”, “Dzeguzes balss” un “Viņi dejoja vienu vasaru”.

 

Skolēni skatījās arī Studijas Telefilma-Rīga filmu “Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties” un Studijas Film Angels Productions filmu “Homo novus”, kā arī vēstures stundās tika pārrunāta  Eiropas dokumentālā kino simpoziji filma “Vienīgā fotogrāfija”. Skolotāji izvēlējās ar skolēniem kopā noskatīties Studijas F.O.R.M.A. filmu “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”. Skolotāju izvēlē bija arī Tritone studio filma “Baltu ciltis”, par kuru skolēni saka –

Marta Anne Meistere – “ “Baltu ciltis” uzsver svarīgu pagānu iezīmi – dzīvi vienā ritmā ar dabu un dvēseles piedēvēšanu dzīvām un nedzīvām radībām.”

Alvīne Krumholce – “Filma ir ļoti skarba un emocionāla. Tajā ir daudz nežēlīgu cīņu, daudz asiņu, bet, manuprāt, tas filmu padarīja daudz efektīgāku un interesantāku.”

 

Skolēnu domas apkopoja DVAJ Gita Satovska