2020./21.m.g. 2.semestrī MSĢ turpina atbalstīt skolēnus izmantojot Eiropas Sociālā fonda projektu Nr.8.3.4.0/16/I/001 ,,Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai”. Ikdienā šo projektu pazīstam ar nosaukumu Pumpurs. 1.semestra sākumā, izvērtējot skolēnu riskus, tika sastādīti 26 individuālie plāni, 2.semestrī – 28 individuālie plāni, skolēni saņem atbalstu ķīmijā, matemātikā, latviešu un angļu valodā. Ņemot vērā skolas specifiku, atbalstām skolēnus arī sporta specializācijā un jautājumos, kas saistīti ar sporta psiholoģiju, lai mazinātu risku pārtraukt mācības un treniņus. Lai gan jau kopš Rudens brīvdienām mācāmies attālināti, skolēni aktīvi izmanto skolotāju konsultācijas, lietojot dažādas tiešsaistes platformas, jo ir motivēti un vēlas saglabāt sasniegtos rezultātus.
Kā atzīst paši skolēni, konsultācijas ir palīdzējušas izveidot plānošanas prasmi, vairot motivāciju, uzdrošināties jautāt, nebaidīties kļūdīties! Konsultāciju laikā skolēni ne tikai gūst jaunas zināšanas kādā konkrētā mācību priekšmetā, bet arī ar skolotāju var izrunāt kādas personīgās problēmas, padalīties priekos.
Lai atbalstītu skolotājus, 4.02 tiešsaistē tika organizēta supervīzija, kuras laikā pedagogi dalījās pārdomās par darbu konsultācijās, par šķēršļiem un iespējām tos risināt. Pedagogi guva pieredzi viens no otra, iepazīstoties ar jaunām mācīšanas metodēm un emocionāliem uzmundrinājuma veidiem!
Projekta koordinators MSĢ
Zita Neimane