Murjāņu sporta ģimnāzijas 8.klases skolēni ar audzinātāju Astrīdu Pastari programmas Latvijas Skolas soma ietvaros šajā mācību gada 27. februārī Valmieras drāmas teātrī noskatījās izrādi “Cilvēkam, vajag suni”, kas veidota pēc R.Ezeras stāsta motīviem.

Pirms izrādes noskatīšanās darbs tika izlasīts un izrādes rītā astotklasnieki pabija arī Valmieras dzīvnieku patversmē. Pēc izrādes skolēni grupās literatūras stundās veidoja plakātus un izteica vērtējumu par redzēto.

“Izrādes laikā bija labi skaņu un gaismas efekti. Mums nepatika beigas, kad nošāva suni.” (Andrians, Ernests, Ralfs, Horsts, Matīss).

“Mums izrādē ļoti patika aktieru tēlojums. Lai notēlotu jautrus, azartiskus un aktīvus suņus, jābūt ļoti profesionālam aktierim. Kopumā izrāde mums ļoti patika, taču beigas varēja būt laimīgas.” (Gustavs, Artis, Evelīna).

“Izrāde lika aizdomāties, ka nevajag dāvināt dzīvniekus.” (Selīna, Ralfs, Jānis, Raimonds).

“Nedaudz izbrīnīja tas, kā tika mainīts skatuves iekārtojums. Mums patika scenogrāfija.. Starp lugas  un grāmatas tekstu ir manāma līdzība, bet  bija arī lielas atšķirības. Tomēr labāk patika grāmata.” (Gusts, Marta, Leo, Julians).

“Mums patika tas, ka aktieri paši izrādes laikā mainīja skatuves izkārtojumu.” (Elizabete, Katrīna, Ģirts, Dominiks).

“Izrāde “Cilvēkam vajag suni” bija interesanta, ļoti pamācoša. Uz izrādi iesakām doties jebkura vecuma cilvēkam, tā liks suņu dzīvi redzēt citādām acīm.” (Laura, Vitālijs Kārlis).