Murjāņu sporta ģimnāzijas 9.ab klašu skolēni kopā ar audzinātājām Gitu Satovsku un Lailu Ločmeli Rīgā mūzikas namā Daile apmeklēja Valmieras drāmas teātra un trupas KVADRIFONS viesizrādi “Pavasaris” š.g. 10.februārī.

Skolēniem bija ļoti dažādi viedokļi – bija, kam patika, bet bija arī, kam nepatika. Dažas atziņas pēc izrādes noskatīšanās.

Rēzija: “Man izrāde nepatika, jo, manuprāt, tai nebija zemteksta jeb apakšdomas. Par pozitīvo uzskatu to, ka mēs spējām no malas novērot sevi ikdienā.”

Džonatans: “Man teātris patika. Nedaudz pamācoša, dažviet bija pārāk daudz bļaušanas”.

Huga: “Man teātris patika, jo tas nebija vecmodīgs. Patika, ka tajā izrādē lietoja lamuvārdus. Nevis tāpēc, ka man tas patīk, bet tāpēc, ka viņi neko neslēpa un tiešām izlikās, ka es skatos kāda personīgo dzīvi.”

Rihards: “Kopsummā man patika. Bija interesanti, ka izrādes sākumā varoņi tika iepazīstināti. Sižets brīžiem bija tiešām neparedzams un uzjautrinošs. Varēja arī labi pasmieties par jokiem un smieklīgi izplānoto sižetu. Tiešām iesaku apmeklēt tiem, kuriem ir laba humora izjūta.”

Alise: “Izrāde “Pavasaris” man likās ļoti interesanta, tajā varēja aplūkot dažādas interesantas aktieru attēlotas emocijas, kuras izrādi padarīja pilnīgāku un vieglāk uztveramu. To ik pa laikam papildināja arī dažādas dziesmas. Kopsummā, bija ļoti interesanti, jo, manuprāt, daudzi jaunieši varēja saskatīt arī sevi attēlotajās situācijās.”

Luīze: “Šī izrāde man patika. Viņi sarunājās mūsdienu jauniešu žargonā, un tas brīžiem bija smieklīgi. Patika viņu idejas un dzīves uztvere, ka skolā iznieko laiku, tā nav vajadzīga utt. Viņi tur bieži par to filozofēja un tas bija smieklīgi.”