“Skatoties filmu ievēroju, ka tiek lietoti arī lamuvārdi, taču tas padarīja filmu pozitīvāku un lika pasmaidīt, domāt, ka tajā laikā viss arī nebija tik ļoti slikti un kara laukā ir arī savs humors.”

Laura Kristīne Vāvere

 

“Man filma lika padomāt, cik cilvēka dzīvība ir trausla un ievainojama. Tāpēc dzīvi nevajag izniekot strīdos un muļķībās, bet vajag darīt to, kas tev pašam patīk. 

Gustavs Auziņš

 

“Noskatoties šo filmu, es secināju, cik labi ir dzīvot valstī, kur nav kara.”

Kārlis Piziks

 

“Es šajā filmā sapratu, ka mūsu senči cīnījās par mūsu zemi un deva mums iespēju dzīvot tālāk.”

Ralfs Rubenis

 

“Es visiem latviešiem ieteiktu noskatīties šo filmu, lai uzzinātu vairāk par savu valsti un tās pagātni.”

Katrīna Skrodele

 

“Būtu labi, ja šo filmu pārtulkotu citās valodās, lai arī citas tautas redz, cik drosmīgi un spēcīgi bija latviešu strēlnieki.”

Evelīna Lazdiņa

 

“Filma parāda, ka ir jāmīl savi tuvinieki, jo tu nezini, kas ar viņiem notiks rīt.”

Raimonds Baltgalvis

 

“Es šo filmu ieteiktu noskatīties savai ģimenei, jo neviens to nav redzējis.”

Artis Laimīte

 

“Manuprāt, filma patiešām bija laba, lai gan vēsturiskos faktus uztvēru ar grūtībām. Pēc darba noskatīšanās, savas zināšanas papildināju, aplūkojot aizkulišu materiālus. Mani iepriecināja šīs filmas kvalitāte un pārsteidza tas, kā tika attēlota galvenā varoņa, zēna pieaugšana un kļūšana par īstu vīrieti. Es uzskatu, ka šī ir līdz šim brīdim labākā latviešu filma, ko esmu redzējusi, jo tā mani ieinteresēja.”

Sanija Adriana Kreitenberga

 

“Manuprāt, šī filma ir gan labākā latviešu, gan arī labākā filma ko esmu redzējusi. Es nevaru novērtēt vēsturisko faktu un notikumu pusi, bet sajūtu un filmas varoņu dzīves ziņā man patika, ko filma man lika sajust. Es raudāju, smējos, bija skumji, reizēm arī jutos dusmīga. Uzskatu, ka šī filma ir jāredz katram, ne tikai latviešiem. Katra nākamā paaudze redzēs un sapratīs, ko mūsu strēlnieki ir ieguldījuši, lai mēs pastāvētu.”

Laura Dūma

 

“Filma ”Dvēseļu putenis” savu pirmizrādi piedzīvoja tieši valsts svētkos, kas nav tāpat vien. Šī filma parāda latviešu strēlnieku drosmi un liek padomāt par to, ka mēs šobrīd nedzīvotu tik labi, ja nebūtu bijuši strēlnieki. Es ļoti vēlējos noskatīties šo filmu, tāpēc priecājos, ka man bija tāda iespēja. Manuprāt, filmā stāstīts par varonību un mīlestību pret dzimteni. Domāju, ka šo filmu vajadzētu redzēt katram latvietim, kurš grib redzēt vēstures notikumus no cita skatu punkta.”

Katrīna Nikola Jukšinska

 

“Man ļoti patika filma ”Dvēseļu putenis”. Tā ir vēsturiska kara drāma pēc Aleksandra Grīna romāna motīviem. Darbība notiek 100 gadus senā pagātnē. Filma man lika izjust un saprast, kā jutās mūsu latviešu strēlnieki cīnoties par Latvijas brīvību. Skatoties ”Dvēseļu puteni” es nevarēju noturēt asaras, jo biju ļoti iedziļinājusies un jutu līdzi katram strēlniekam un viņu upuriem. Noteikti varu apgalvot, ka ”Dvēseļu putenis” ir labākā jebkad uzņemtā filma Latvijas vēsturē, jo kvalitāte, specefekti un aktieri bija ļoti augstā līmenī. Manuprāt, visiem, kas dzīvo Latvijā, ir jānoskatās šī kara drāma, lai saprastu, ka mūsu valsts nav radusies tukšā vietā.”

Marta Anne Meistere

 

“Man šī filma ļoti patika, jo man interesē šāda veida filmas. Šī filma ļoti labi parādīja tos laikus, kā viņi cīnījās par mūsu zemi. Manuprāt, tad jaunieši bija drosmīgāki, jo viņi nedomājot gāja cīnīties. Mūsdienās daudzi nespētu ko tādu izdarīt. Es iesaku šo filmu noskatīties, jo tā ir ļoti spēcīga un ikvienam ir jāzina par mūsu senčiem, kuri cīnījās par mūsu valsti.”

Anastāsija Postnova

 

“Es biju ļoti priecīga, ka filma tika rādīta skolā bez maksas, jo es biju gatava pirkt biļeti kinoteātrī, lai to noskatītos. Pati filma man ļoti patika, jo viss bija ļoti vienkārši parādīts tā, ka visu varēja saprast, kas bija domāts. Par pārsteigumu bija diezgan daudz joku, kuri patiesi lika smieties visai zālei, bet bija arī citi brīži, kad zālē iestājās kapa klusums, ka grūti pat elpu ievilkt. Par to zema paklanīšanās režisoram. Pēc filmas noskatīšanās esmu nolēmusi, ka noteikti tuvākajā laikā izlasīšu grāmatu, un ceru, ka radīsies tādas pašas emocijas.

Līva Saleniece

 

“Filmā tika atainoti reāli notikumi, kuri notikuši pirms daudziem gadiem. Latviešu strēlnieki cīnījās, daudzi gāja bojā, daudzi palika bez ģimenēm, lai aizstāvētu savu valsti un tuviniekus. Filma ir ļoti smaga, tai ir dziļa doma. Tajā nav priecīgu ainu, tādēļ tā mani aizkustināja. Pēc manām domām, tā ir viena no labākajām filmām, ko esmu redzējusi, un tā lika man aizdomāties par to, kā bija kādreiz, un daudzi no mums to nenovērtē.”

Marta Zukule

 

“Manuprāt, šī filma ļoti labi atspoguļo Latvijas vēsturi. Es uzskatu, ka tā arī ir viena no labākajām latviešu filmām, kas jebkad uzņemta. Pirms noskatīšanās es uz to skatījos diezgan skeptiski, jo man šķita, ka tas būs kārtējais stāsts par karu ar vienādām ainām un desmitiem reižu dzirdētiem vārdiem. Kaut arī notikumi bija tie, kurus gaidīju, es biju patīkami pārsteigta par stāsta emocionālo pusi. Skatītāju emociju iegūšanai netika izmantotas nežēlīgas, asiņainas ainas (kaut arī tās filmā bija), bet gan tēlu cilvēciskums, ko aktieri lieliski parādīja. Es droši varu teikt, ka šī no visām simtgades filmām ir mana mīļākā, un es uzskatu, ka tā būtu jāredz katram latvietim.”

Vanessa Alseika

 

Vēsturiska kara drāma, pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem ved 100 gadus vecā pagātnē. 16 gadīgais Artūrs devās strēlniekos un kopā ar draugiem cīnījās par brīvību pat tad, kad neviens nezināja, kurā pusē tā meklējama. Ir jācīnās par Latviju, jo mēs esam latvieši, ir jāaizstāv sava valsts un jācenšas, lai Latvija būtu stipra un varonīga. Iesaku noskatīties šo filmu katram, jo tā ļoti ievilināja, pēc katra momenta gribas zināt, kas notiks tālāk.

Alvīne Krumholce

 

Kinofilma ”Dvēseļu putenis” latviešiem ir, manuprāt, ļoti izdevusies, sasaistot gan mūsdienas, gan kara gadus. Filmā viss tika parādīts ar dziļu domu, tai pašā laikā neliela smieklu deva arī tika piedāvāta. Izskatās, ka šis darbs ir no vērtīgākajiem simtgades latviešu kino. Kopumā patika filma, taču iepriekš izteiktie cilvēku viedokļi, ka filma ir nereāli laba, manu redzējumu uz filmu neapstiprināja.

Jēkabs Tomsons