2019.gada 4.martā plkst. 14:00 Murjāņu Sporta ģimnāzijas teriotirālajā struktūrvienībā ” Jūrmala” notika Latvijas Nacionālā teātra izrāde – lekcija ”Kas ir teātris?!?” 9.-12. klašu skolēniem.

 

„Manuprāt, pasākums bija ļoti interesants. Tajā varēja uzzināt daudz jauna par teātri. Piemēram, kādu profesiju pārstāvji strādā teātrī, kā var kļūt par aktieri.”

Ance 9.kl.

 

„Man pasākums patika. Varēja uzzināt dažādas lietas par teātri, kā arī redzēt un uzzināt, ka teātrī nav vajadzīgi tikai aktieri, bet arī citas profesijas. Pasākums varēja būt garāks, jo bija interesanti skatīties un klausīties.”

Veronika 9.kl.

 

„Pasākums šķita ļoti interesants, jautri izklāstīts, kas ir teātris. Biju diezgan ieinteresēts, kaut arī teātris mani pašu nepiesaista. Patika tas, ka viņi demonstrēja ainu, kā uztaisīt neīstu sitienu, un ka viņi iesaistīja arī mūs, skatītājus. Bija tiešām ļoti baudāms pasākums.”

Kristers 9.kl.

 

„Lekcija par teātri bija ļoti interesanta, ieintriģējoša un smieklīga. Patika tas, ka iesaistīja publiku, interesantas bija arī aktieru savstarpējās attiecības aizkulisēs.”

Rainers 10.kl.

 

„Uzstāšanās bija patīkama, baudāma. Interesanti redzēt pazīstamus aktierus klātienē. Patika tas, ka mūs pašus iesaistīja paraugdemonstrējumos.”

Ivo 10.kl.

 

„Aktieri sniedza informāciju par to, kā kļūt par aktieri, kāda ir aktiera ikdiena. Patika tas, ka pats tiku aplīmēts ar ūsām un tiku pie jauniem matiem, protams, uz neilgu laiku. Man ļoti patika šis izglītojošais pasākums par teātri. ”

Ričards 10.kl.

 

„Pasākums bija pārdomāts un izplānots. Varēja pasmieties, un tas uzlaboja garastāvokli. Pirms pasākuma nedomāju, ka būs tik aizraujoši.”

Kristofers 11.kl.

 

„Aktieriem labi izdevās ieinteresēt mūs par teātri. Patika tas, ka mēs paši varējām piedalīties. Domāju, ka pēc šīs lekcijas tiem, kam nepatika teātris, tagad tas patiks.”

Eduards 11.kl.

 

„Nacionālā teātra aktieri mums pastāstīja, ar ko viņi nodarbojas, kāda sagatavotība ir vajadzīga aktieriem, kas notiek aizkulisēs, kādas profesijas teātrī ir, izņemot aktierus. Ļoti patika, jo bija interesanti, mudināja iet uz teātra izrādēm.”

Raivo 11.kl.

 

„Pasākums patika, jo man patīk teātris un es ieguvu daudz jaunas informācijas, piemēram, kā notiek gatavošanās teātra izrādei.”

Kaspars 12.kl.

 

„Pasākums bija interesants, patika tas, ka aktieri padziļināti pastāstīja, kas ir teātris un kā viss teātrī notiek, kā arī nodemonstrēja piemērus un iesaistīja publiku.”

Valters 12.kl.